VARFÖR GYMTRÄNA
primefitness.se - English

FEEL DIFFERENT

  • Är du nyfiken på att börja träna bland likasinnade?
  • Vill du bli piggare och mer lycklig?
  • Eller vill du bara kunna fortsätta äta och leva gott?


Gymträning –

fem anledningar att bli medlem redan idag1. Styrketräning ger dig en starkare kropp och skelett

Du slipper stå ut med ryggvärk och benskörhet och har möjlighet att vara mer aktiv med barnbarnen när de dagarna kommer. Du har större möjlighet att kunna fortsätta med de fritidsintressen du haft sedan ungdomen.


2. Färre skador med gymträning

En varierad träning i gymmet leder till större uthållighet. Du kan med andra ord hålla på längre utan att bli trött. Arbetsskador och olycksfall beror ofta på att man blir trött och tappar koncentrationen, och av den anledningen blir din vardag säkrare i och med att din uthållighet förbättras. Dessutom har dina muskler den funktionen att de dämpar vid exempelvis ett fall, mer muskler innebär mer dämpning.


3. Mer energi

Styrketräning har även den funktionen att den bidrar till en bättre sömn, matsmältningen förbättras och olika spänningar i kroppen minskar, samtidigt som immunförsvaret stärks. Detta bidrar till att du kommer att ha mer energi över till dina fritidsintressen. Lyckokänslor från bland annat dopamin stiger från rätt träning.


4. Starkare hjärta och lungor

All träning i ett gym gör att hjärta och lungor får arbeta, även viktträning. Löpband och eliptiska maskiner har utvecklats så att du kan ställa in en maxpuls du inte vill överstiga. Det minskar risken att du blir yr eller svimmar av utmattning. Din puls bör inte heller ligga så lågt att det är nödvändigt att värma upp igen före nästa övning. Genom att låta Primes system iQniter och maskinerna hålla koll på intensiteten åt dig, ökar dina chanser att få så bra resultat som möjligt, då träningen anpassas efter dig.


5. Bättre självkänsla

Träningen ger dig en ökad känsla av välbefinnande. När du inser att träningen har gett resultat, kommer självkänslan som ett brev på posten, utstrålningen likaså. Om du dessutom har möjlighet att få hjälp med att göra rätt från början, ökar dina chanser markant till att få en frisk och sund kropp, och att du blir nöjd med dig själv och får ett ökat välbefinnande. Att träningen utförs korrekt är väldigt viktigt, då felaktigt utförd träning, inte bara är ineffektiv, utan även ökar skaderisken. Korrekt utförd träning är självklart också en mycket bra metod för förebyggande friskvård och rehabilitering av skador