OM MIG

"LEVER MIN EGEN DRÖM"

 

 

Sedan starten 2010 har jag känt mer och mer att jag lever min egen dröm, det hör nog inte till det vanliga att man älskar sitt arbete så mycket att man till och med längtar hit en Lördagskväll, efter trevligt umgänge med vänner.

Få ladda upp med en PWO och, om det inte blivit allt för sent, snacka lite med några andra helg-gymmare, som förmodligen känner precis som jag, för att därefter hugga igång med grovgörat, som helst avslutas med lite arbete till efter småtimmarna.

 

Stänger ska belastas, hantlar svingas och magasin ska maxas!

- Att få känna sig helt oövervinnerlig, och ta sig an alla hinder i gymmet med en metodik som skulle ge självaste Conan-Barbaren mindrevärdeskomplex, eller, ja... kanske överdrev lite där.

Men det är i alla fall en helt underbar känsla av eufori och en stund av total ego-trip som jag tyckar att du, om du inte redan vet vad jag snackar om, borde ta chansen att uppleva.

 

 

David Nilsson

Företagets historia

 

Tanken på att starta upp ett eget gym dök upp första gången under hösten 2008. Det var på en buss på väg till ett event om arbete i Norge som idén dök upp, och jag nappade direkt på det.

 

Jag och min polare hade precis blivit varslade om uppsägning från våra dåvarande arbeten, och kände väl att vi inte riktigt nöjde oss med att bara vara anställda igen. Tiden gick och idéerna flödade men så småningom valde min tilltänkta kompanjon att hoppa av projektet, av lite olika anledningar. Jag fortsatte jobba på med planeringen, och tankarna har nu slipats till ett färdigt koncept som jag hoppas att du ska uppskatta.

 

 

Min bakgrund

 

Har arbetat både inom industrin och inom ett företag som tillverkar olika styrsystem sedan tidigare. Och hösten 2002 startade jag min elektronikingenjörs-

utbildning som jag avslutade våren 2005, därefter har jag hjälpt till som gyminstruktör på ett intilliggande gym i närmare 5 år. Men har nu satsat helhjärtat på att driva mitt eget gym, så som jag tycker att ett gym ska drivas professionellt.

 

Vårterminen 2012 inledde jag studier inom anatomi, fysiolog samt, nutrition via Högskolan i Gävle, och under höstterminen 2012 inledde jag studier inom antidoping via Högskolan i Gävle och bioinformatik, genetik och systembiologi vid Högskolan i Skövde parallellt med mitt heltidsjobb vid Prime Fitness Studio AB.

 

Möjligheterna att kunna praktisera och tillämpa dessa kunskaper i mitt yrke har bidragit till att mina kunskaper och färdigheter kunnat fördjupats betydligt mer än enbart dessa studier ensamt.

 

Under 2014 startade jag ett samarbete med www.kostdata.se för att utveckla ett nytt program, PT-Kroppskoll, för personliga tränare. Där var min roll att bistå med information om hur programmet ska fungera, och vilka funktioner som är av vikt för PT-marknaden och dess klienter, inkluderat test samt utvärdering av dessa funktioner för att säkerställa verktygets slagkraft.

 

Under 2015 inleddes ett projekt som är tänkt att lösa många problem man ställs inför som ägare av ett gym med inriktning mot PT-tjänster och premiumkänsla.

Det har resulterat i ett koncept som jag valt att kalla P.R.I.S.

 

Prime Reactive Information System

 

Där väver jag ihop detaljerad och objektiv information från varje klients träningspass med klienternas egna smarttelefoner.

Träningsprogrammen och kostuppläggen blir därmed reaktiva med avseende på klienternas egna träning.

 

Det enda som klienten då behöver, är ett Prime-registrerat iQniter-bälte och appen Writeup Messenger på sin smarttelefon, i dagsläget finns appen dock enbart till iPhone.

 

Informationen till klienten anpassas och sammanställs personligt till respektive klient, och levereras enbart när klienten kan tänkas vara intresserad utav den, nämligen på plats i gymmet, när klienten väl ska träna.

 

- Precis som om de hade en bokad personlig träning.

Kvalitéten från personlig träning och frihetskänslan från egenträning!