KUNDSERVICE-KOST&TRÄNING
primefitness.se - English

FEEL DIFFERENT

Mitt iQniter-DUAL-pulsbälte kopplar inte upp mot skärmen, behöver jag köpa ett nytt?


- Nej, troligtvis inte. Sannolikt kan problemet lösas genom omstart av IT-systemen lokalt hos oss. Men kolla gärna batteristatus för din sändarpuck via ditt iQniter-konto. Där finner du batteristatus för varje registrerat pass hos oss. Testa görna att nollställa sändarpucken, det gör du genom att placera batteriet upp och ned under några sekunder. Observera att du ska använda bältets ändar för att öppna batteriluckan. Se till att luckan blir ordentligt stängd, samt att den tätande o-ringen inte är skadad etc.Mer om några av fördelarna med iQniter-DUAL-pulsbältet här. iQniter startas vanligtvis om av oss dagligen, så testa därför gärna igen en dag senare etc. för att utesluta att du har ett defekt iQniter-DUAL-pulsbälte innan du beställer ett nytt i Prime Fitness WEBSTORE.

Jag har inte fått de resultat av träningen som jag hoppats på, vad beror det på?


- De allra flesta som börjar träna behöver hjälp att skapa tillräckligt effektiva vanor, som en förutsättning för önskade träningsresultat etc. Detta innebär att man i praktiken behöver få tillräckligt kompetent hjälp med exempelvis både form och utförande inom träningen, samt taktiska tillvägagångssätt utifrån syftet och individuell utgångspunkt, men även att stämma av kosthållning mot dessa parametrar, och att anpassa vilan och olika typer av träningspass mot varandra, för att ge grundläggande förutsättningar för kontinuerliga, och varaktiga träningsresultat. För att lösa detta problem för våra klienter har vi olika steg av PT-tjänster. Det första steget är att ta separata lektioner via sessioner av personlig träning, nästa steg är att uppgradera till ett hybridmedlemskap som innehåller personlig träning eller kostkonsultation, det tredje steget är att bygga på sitt medlemskap med ett professionellt PT-program. Här finns två olika typer, de nischade och ett med en tvärvetenskaplig inriktning med mer bredd.

Jag väger nu 0.3% mer än när jag påbörjade min kostregistrering för ca 23 dagar sedan, trots att jag har ett upplägg för att minska mängden fett, varför har jag inte minskat i vikt?


- Om upplägget är optimerat för att oxidera kroppsfettet i så hög grad som möjligt, utan att bryta ner muskelmassan, ska du rimligtvis även minska i vikt över tid. Viktigt här är att förstå att kroppsvikt inte är det samma som fettmassa. Kroppsvikten, eller kroppsmassan, består av, i detta exempel fettmassa och fettfri massa, där muskelmassa, skelettmassa och tarminnehåll utgör en stor del av den sistnämnda. Under en kostregistrering är det vanligt att man får en kraftig viktförändring på väldigt kort tid. Denna kroppssammansättning blir då sannolikt inte särskilt representativ för den egentliga kroppssammansättningen, då mindre total volym av mat och exempelvis en låg grad kolhydrater, men även protein, bidrar till att minska total mängd vätska i kroppen, vilket i sin tur bidrar till att så fort att optimal mängd kolhydrater och protein tillförs via kosten, givet att optimal mängd är högre, återgår vätskenivåerna till de tidigare. Om tidigare nivåer varit bristfälliga, och styrketräning adderas, kommer denna fettfria massa att kunna öka ytterligare. Dessutom finns i programmets inledning ett osynligt fönster, beläget mellan den sista kroppskompositionsmätningen, tidsåtgången för programmets design (Vanligen 7-10 dagar) och efterkommande vägningar av kroppsmassan, samt kroppskompositionsmätningar. Återgång till tidigare kroppsvikt/kroppskomposition är vanligt. Utöver det kommer kroppsmassan att fluktuera en del på veckobasis trots normalisering, men bör stabiliseras efter 1-2 veckor med kost- resp. träningsprotokoll enligt programmet. Utifrån detta resonemang kan man ibland bli tvungen att bortse man från kostregistreringens slutliga kroppssammansättning, utan man förhåller sig till den inledande utifrån den aspekten. Syftet är här att så kontinuerligt som möjligt, minska mängden kroppsfett på sikt, inte att minska vikt på kort tid, då det ena då lätt utesluter det andra i praktiken. Ytterligare en viktig sak att vara medveten om är att inte kompensera den nya kosthållningen och träningen med en lägre grad av aktivitet utöver träningen, den del som benämns spontanaktivitet, då detta annars motverkar effekten från träningen och kosten.

Jag loggar mina måltider i appen för kostregistrering, men hur ser jag till att antalet kCal, protein, kolhydrater, fett och mikronutrienter jag får i mig, stämmer mot det optimerade?


- Appen Dietist Net lämpar sig väl för att enkelt och bekvämt genomföra kostregistreringar av hur du äter i ett initialt skede, men efter att du fått ett, för dig, optimerat kostupplägg levererat, rekommenderar vi starkt att man lär sig, och börjar använda programmet för PC, Mac eller Chromebook, Dietist Net Gratis etc. Detta då du kommer att behöva betydligt fler funktioner, med grafiska representationer. Denna typ av kontroll och styrning av kosten förutsätter en större skärm, och lämpar sig bättre för en dator. Att använda appen är i och för sig inget problem, så länge du följer upplägget och byter livsmedel mot helt likvärdiga livsmedel. Detta är däremot svårt i praktiken, då skillnader i livsmedelsinnehåll lätt kan underskattas, och ackumulerade fel gör den verkliga avvikelsen allt för stor, något som med enkelhet identifieras i ett tidigt skede med datorprogrammet.

Hur anger jag antalet kCal, proteinmängd, kolhydratsmängd, fettmängd som jag bör få i mig per dag?


- Du hittar inställningarna för hur du anger önskad energiförbrukning och makronäringsämnen så som protein, kolhydrater och fett, i manualen för Dietist Net under fliken för hjälp, du hittar även manualen direkt här.

Läs noga igenom tidigare ställda frågor inom det område du söker svar inom via de gröna snabbknapparna.


Observera att frågorna besvaras här på kundservice, samt att vi inte besvarar redan besvarade frågor.

Dina eventuella personuppgifter anonymiseras.


Saknas svaret på din fråga på vår sida för kundservice?

- Ställ din fråga via formuläret på respektive sida, så svarar vi på den inom kort!


Fyll i stjärnmarkerat fält och klicka på "Skicka" för att skicka in din fråga.

 
 
Jag intygar att jag läst instruktionerna för kundservice samt tidigare frågor och svar
 
Jag är medveten om att redan besvarade frågor ej besvaras ytterligare