PRIME-FACTORS
primefitness.se - English

FEEL DIFFERENT

Prime-Factors


Låt oss härmed presentera något för fitness-branschen fullständigt unikt för att lösa dina problem rörande träning.

För att du ska kunna få direkt valuta för all tid och energi du lägger på träning för att få just de resultat du önskar, alltså ditt syfte med träningen, har vi tagit fram ett ytterst skarpt verktyg.


Ett verktyg vare sig analoga eller digitala maskiner kan matcha. Men genom att kombinera den oöverträffade känslan från professionella analoga maskiner, med datorkraft och data-drivna algoritmer får du chansen att uppleva känslan av ett liv dedikerat till fitness. Att uppleva träning efter +29 års erfarenhet av kontinuerlig total hängivelse av fitness kräver inte längre +29 års erfarenhet av total hängivelse av fitness. 


Verktyget Prime-Factors ger dig den helt unika möjligheten till tillgång till just det som annars skulle kräva just denna uppoffring, och på detta sätt offrade vi oss för att du ska slippa att göra det!


Mvh David Nilsson / Grundare och VD
Detta är Prime-Factors


Prime-Factors är en tilläggstjänst för vissa utvalda PT-program och PT-tjänster och består av en djupgående analys av data från de träningsloggar du skickar in till oss från ditt Movescount-konto. 

Data från din träning, via personlig träning, hos oss synkroniseras automatiskt upp till ditt iQniter-konto, samt till ditt Movescount-konto om du så väljer. Du kan även använda dig av appar, en för iQniter och en för Moovescount, välj den som du trivs med, eller utnyttja båda apparnas fördelar för dina målsättningar.


Du får därefter svar på hur hög grad av metabol stress (markör för direkt muskeluppbyggnad), systemisk stress (markör för indirekt muskeluppbyggnad via hormonsvar) och neuromuskulär-adaption (markör för aktiveringsgraden av berörd muskulatur) som träningspasset gett. Denna information presenteras lättolkat i månadens iQniter-REVIEW som är vår återkoppling till dig. Ett sätt att vägleda dig till de målsättningar du har med din kosthållning och träning hos oss.


Med Prime-Factors ger vi dig möjlighet att se igenom vilseledande information som ökning i prestation kan ge.


För att exemplifiera: Tänk dig att du vill bygga upp en mer muskulös och stark fysik.

Du ökar vikten på stången, maskinernas magasin alt. viktplattor på dessa, samtidigt som du ökar antalet lyft med dessa. Antalet kilon som vi totalt lyft under dagens/periodens pass är ju nu högre än innan.


Borde inte detta vara ett tydligt bevis på att vi gör framsteg?


- Nej, det är faktiskt enbart ett bevis på att vi genomfört ett större arbete, förutsatt att lyftens längd varit den samma.

Men det säger absolut ingenting om hur vår kropp, och muskelceller etc. ser på saken. Vilket är det enda som avgör om de ska prioritera en anpassning till en högre grad av fitness via träningen, ur en träningssynpunkt.


Om vi lär oss att koordinera olika muskler effektivare för rörelsen involverad i lyften, lär oss att utnyttja stretchreflexer (musklernas försvar mot mekanisk bristning via överdriven utrsträckning) för att studsa och rycka upp vikten, ändrar formen medvetet/omedvetet mot en kortare lyftväg alt. kortare kontraktionsväg för musklerna, kommer prestationsförmågan att verka ha blivit högre på grund av att vi mäter på yttre faktorer så som utfört arbete. Detta innebär att man förbättrat sin rörelseekonomi, vilket inte är bra i sammanhanget då det hämmar resultatutvecklingen.


Problemet är att denna metod inte tar hänsyn till att muskelceller och nervceller enbart anpassar sig efter den stress (metabol, systemisk och neuro) som "träffar" just dessa enskilda celler.


Verktyget Prime-Factors identifierar just markörer för dessa typer av signaler (stress), och det blir då ett sätt att se igenom den irrelevanta öch förvirrande informationen från repetitioner (antal lyft), set (antal omgångar av lyft) och kombinationer av övningar allt efter olika träningsupplägg. Prime-Factors är inte beroende av något särskilt träningsupplägg, utan kommer att förse dig med direkt information om egenskaperna för dessa typer av signaler, du lyckas skapa med ditt träningsupplägg. Med Prime-Factors får du se vad som är orsak bakom verkan, och att set, repetitioner, kadens och övningar etc. enbart är konsekvenser, inte orsaker till resultaten.


Någonsin undrat vilket träningsupplägg som kommer att fungera bäst för dig?

- Passa på att sätta dina favoritupplägg under test mot varandra, eller mot våra program med Prime-Factors!


Fördelar för dig


Genom att låta oss ta hand om tolkning och analys av din träningsdata, och presentera denna för dig på den nivå du själv väljer, kan vi skapa illusionen av att du har +29 års erfarenhet av total hängivelse av fitness. Känslan av att träna med det i bagaget är fullständigt annorlunda mot att vara ny och obekväm med träning och motion över huvud taget, för att inte nämna känslan av upplevda och mätbara träningsresultat i förhållande till upplevd uppoffring.- Använd ditt iQniter-bälte under passen & följ instruktionerna på din monter, så sköter vi resten!
Prime-Factor


METABOLIC-FACTOR

ANABOLIC-FACTOR

POWER-FACTOR

iQniter-REVIEW

Aktivera eller ändra inriktning på P.R.I.S. alt. nischat PT-program här:

(Börja med att fylla i formuläret & invänta kontakt från oss)


 
 
 
 
 
 
 
Bestämd med vad jag vill med mitt gymmedlemskap
Lite osäker med vart jag egentligen vill med min träning
 
 
Väldigt kunnig inom kost & träning
Bättre än genomsnittet inom kost & träning
Lika kunnig som genomsnittet inom kost & träning
Något mindre kunnig än genomsnittet inom kost & träning
Helt novis inom kost & träning
 
Aktivera P.R.I.S. - Prime Reactive Information System
Ändra inriktning på P.R.I.S. - Prime Reactive Information System
Aktivera Prime - The Shred Project
Ändra inriktning på - The Shred Project
Aktivera Prime - REWIND
Ändra inriktning på Prime - REWIND
Aktivera Prime - Weight Camp
Ändra inriktning på Prime - Weight Camp
Aktivera P.R.I.S. + Prime-Factors
Aktivera Prime - The Shred Project + Prime-Factors
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Få bort underhudsfettet
Visceralt fett (Bukfett)
Underhudsfett på vissa ställen
Bygga upp muskelmassan
Bygga upp muskelmassan på vissa områden
Öka muskeluthålligheten
Öka konditionen
Få bort värk
Jag har nog det lika lätt/svårt som genomsnittet
 
Enkel för en nybörjare
Avancerad för en fitness-expert