ANTI-DOPINGPROGRAM
primefitness.se - English

FEEL DIFFERENT

Anti-dopingprogram

 

Vi på Prime anser det vara en självklarhet för en seriös träningsanläggning att verka för en drog- och dopingfri miljö.

Primes lokaler ska villkorslöst vara en miljö fri från droger och dopingmedel.
Vår definition på dessa är samtliga olagliga och lagliga substanser som anges av WADA.s röda lista över förbjudna substanser, (World Anti-Doping Agency).


Detta omfattar då även samtliga olagliga substanser.


Undantaget läkemedel under giltigt recept.
Genom kunskap om antidopingarbete och genom samarbete med Polisen, samt även Dig som tränar hos oss, kan vi tillsammans bidra till en drog- och dopingfri träningsmiljö där du ska kunna känna dig trygg och uppleva studion så ren och fräsch som möjligt.


För att effektivisera vårt anti-dopingprogram, hemlighålls detaljer för dess protokoll över arbetsmetoder. Det gör det svårare att dölja sitt missbruk etc.


För att underlätta anti-dopingarbetet, har Du särskild möjlighet att anonymt tipsa om eventuellt missbruk av droger och dopingmedel.
Vid misstanke

- Fyll i formuläret anonymt på denna sida, så sköter vi resterande del av arbetet att ge Dig en extra trygg, säker och en ordentligt ren fitness studio.


Du kan även kontakta Polisen direkt här.
Mer om doping och droger:

Röd-Gröna Listan

 

Röd-gröna listan omfattar endast läkemedel som saluförs i Sverige för humant bruk. Det finns ingen motsvarande lista för kosttillskott som räknas som livsmedel.


Du kan enkelt söka efter läkemedel i Röd-gröna listan. Vid sökning får man svar på om ett läkemedel är förbjudet eller tillåtet att använda enligt idrottens dopingregler.


Ett tips om du är osäker på hur läkemedlet stavas är att skriva in första bokstaven. Då får man upp alla läkemedel som börjar på exempelvis bokstaven a. 
 
 
Man
Kvinna